Carl Meijer
Advertentie
Volg Carl Meijer op Twitter
USA
Deutschland
UK
Nederland
Europe
België

Biografie Carl Meijer

Carl Meijer is waarschijnlijk de jongste ondernemer van Nederland. Al op zesjarige leeftijd runde hij onder de carport van zijn ouderlijk huis een klein groentewinkeltje. Tien jaar later schreef hij op zestienjarige leeftijd zijn eerste bedrijf bij de Kamer van Koophandel in.

Met slechts tweehonderd euro startkapitaal richtte hij zijn eigen internetbedrijf op dat voor particulieren en bedrijven de ontwikkeling, publicatie en marketing van websites verzorgde. Carl's internetbedrijf groeide gestaag en na twee jaar werd een eerste bedrijfsovername gerealiseerd.

Ondertussen bedacht Carl een bloemenvaas die onder warm kraanwater in elke gewenste vorm gekneed kan worden. Via het netwerk dat hij inmiddels had opgebouwd kwam Carl, toen pas zeventien jaar, in contact met een Chinese plasticfabrikant. Hij legde zijn idee aan de plasticfabriek voor en na enkele maanden wachten rolde de eerste WonderVaas® van de band.

Het duurde niet lang voordat de Nederlandse media van Carl's nieuwe product lucht kregen. De eerste duizenden WonderVazen die hij in China had laten produceren vlogen in nog geen week tijd allemaal over de toonbank. Grote multinationals klopten vervolgens bij hem aan om zijn product te kopen.

De dozen uit China werden al snel pallets en op achttienjarige leeftijd huurde Carl zijn eigen magazijn. De jaren erna volgden diverse andere succesvolle producten en ontwikkelde Carl's bedrijf intern een fenomenaal distributiesysteem om de vele bestellingen af te kunnen handelen.

In 2009 verkocht Carl na zes jaar zijn internetbedrijf om zich volledig te kunnen richten op de productie en verkoop van producten. Daarnaast is Carl tegenwoordig ook actief als investeerder en spreker, en zet hij zich in voor jong ondernemerschap.

Carl werd in de afgelopen jaren onder meer door Elsevier benoemd tot één van de meest veelbelovende talenten van Nederland, door zakenblad Sprout geselecteerd als één van de beste ondernemers onder de 25 jaar en meerdere keren op rij tot één van de machtigste Leidenaren benoemd.

Externe links

www.carlsgroup.com
Carls Group is de onderneming van Carl Meijer.
Ondernemersvraag?   Stuur je vraag in voor de vraag van de week!    Klik hier voor meer informatie!
Home   -   Biografie   -   Zoeken   -   Sitemap   -   Contact   -   Seite auf Deutsch   -   Page in English